Yhteistä aikaa ja kesäistä tekemistä

Kesä ja leirit kuuluvat olennaisesti yhteen, mutta mikä leireillä on parasta?

Nyt on kesä ja se tarkoittaa myös sitä, että leirit ovat parhaillaan käynnissä. Tänä kesänä järjestetään yhteensä kymmenen leiriä, joista jokainen on eri paikassa. Kullakin leirillä on myös oma teemansa, kuten luonto, tanssi, kuvataide tai liikunta. Leirit alkavat kuitenkin aina samalla tavalla. Maanantaisin leiripaikka täyttyy hymyilevistä kasvoista ja iloisesta tunnelmasta, kun leiriläiset ja ohjaajat saapuvat paikalle innolla alkavaa viikkoa odottaen. Viikon aikana pidetään hauskaa ja puuhaillaan yhdessä monenlaista. Mutta mikä siellä leireillä on kaikkein parasta? Kysyin tätä muutamalta leiriläiseltä sekä leiriohjaajilta ja näin he vastasivat.

Luontoa ja liikkumista -yöleirin leiriläiset Aapo, Kaisa ja Kaarina pohtivat, mikä on heidän mielestään parasta leiriviikossa. Aapolle tärkeintä on hyvä meininki ja huumori, kun taas Kaisan mielestä parasta on, kun saa nähdä vanhat kaverit pitkästä aikaa! Musiikkituokiot, pallopelit sekä ohjaajien kanssa jutustelu ovat Kaarinan lempijuttuja.

Yhdessä vietetty aika ja kohtaamiset nousivat esiin myös leiriohjaajien vastauksissa. Annan mielestä parasta leireillä on vanhojen tuttujen kohtaaminen sekä uusiin leiriläisiin tutustuminen. Myös Remin mielestä parasta on viettää aikaa sekä leiriläisten että ohjaajien kanssa sekä kohdata ja tutustua kaikenlaisiin ihmisiin. Lisäksi leiriohjaajana pääsee puuhailemaan mukavia lapsuudesta tuttuja kesäisiä asioita, kuten kisailemaan leiriolympialaisissa, kertoo Iiris.

Leiriviikkoon mahtuu kaikenlaista tekemistä, mutta selkeästi yksi tärkeimmistä asioista on päästä viettämään aikaa toisten kanssa. Leireillä on oiva mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja sekä tehdä yhdessä kaikenlaista mukavaa. Ja tietenkin nauttia kesästä! Tämän kesän leirit ovatkin olleet täynnä hyviä hetkiä. Onneksi tätä juttua kirjoittaessa kesää ja leirejä on vielä jäljellä!

Jutun on kirjoittanut vastaava leiriohjaaja Viivi Pessi ja se on alunperin julkaistu ViisSeiska-lehdessä 3/2024

Viivi Pessi

Vastaava leiriohjaaja