Tiedote: KeMuT 2024 -tapahtumassa lavalle nousee kokeneita taiteilijoita ja ensikertalaisia

  • Uutiset
  • Julkaistu:
  • Kirjoittanut: Mari Mononen

Kahdeksan taiteilijaryhmää ja artistia nousee KeMuT-kulttuuritapahtuman lavalle Messukeskuksen Siivessä Helsingissä lauantaina 7.9.2024 klo 13–16.

Kuvassa kaksi miestä katsoo toisiaan silmiin.

Kehitysvammatuki 57 ry:n järjestämä KeMuT on vuosittain järjestettävä kulttuuritapahtuma. Tapahtumassa pääosassa ovat mm. kehitysvammaiset taiteilijat. Tapahtuma kantoi alkujaan nimeä Finlandia-talon konsertti, ja se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1973. 1970-luvulla vastaavia kulttuuritapahtumia ei vielä ollut, mutta erityisesti viime vuosina kehitysvammaiset taiteilijat ovat raivanneet tilaa yhteiskunnassa kulttuurin tuottajina ja esittäjinä.Tapahtumassa esiintyy sekä ensikertalaisia että jo pidempään esiintyneitä artisteja ja yhtyeitä. Yksi tapahtumassa esiintyvistä kokeneista kokoonpanoista on Resonaarin musiikkiopistosta ponnistanut nelihenkinen rockyhtye The Voice.

The Voice -yhtyeen kosketinsoittaja ja laulaja Eero Sivula kertoo musiikkitaustastaan Kehitysvammatuki 57 ry:n Heikki haastattelee -podcastissa. Sivula on soittanut Resonaarissa lapsesta saakka, jo 20 vuotta. Hänellä on kokemusta muiltakin suurilta lavoilta, kuten Joensuun Parafestiltä. Sivula kertoo, että bändin ohjelmistoon kuuluu pääasiasta suomalaista pop- ja rock-musiikkia, mutta myös englanninkielisiä kappaleita löytyy. Sivulalle musiikki ei ole vain harrastus, vaan elämäntapa.

”Musiikki on melkein ympäri vuorokauden läsnä kaikessa mitä teen. Kuuntelen sitä joka hetkessä: työtä tehdessä, kotona ollessa ja vapaa-ajalla. Mulla on hyvin laaja musiikkimaku, ja musiikki luo oman tunnelman siihen, mitä tekee”, Sivula kertoo.

The Voice -yhtyeen lisäksi KeMuT-tapahtumassa esiintyvät Herkkuräbäri, Matson Välkkilä, Taikasydän, Mix Six Seven, Ainomaaria Hendunen, Osallisuus Teatteri ja Tunneteatteri. Lisäksi Tapahtumatorilla on toimintaa koko KeMujen ajan.

Vuonna 2024 KeMuT järjestetään 51. kerran ja sinne odotetaan noin 600 vierasta. KeMuT 2024 järjestetään Helsingissä, Messukeskuksen Siivessä lauantaina 7.9.2024 klo 13–16. Lippu tapahtumaan maksaa 29,50 euroa, vammaiskortin A-merkinnällä avustajan lippu on maksuton.

Lue lisää KeMuista Kehitysvammatuki 57 ry:n verkkosivuilla.

Kuuntele Heikki haastattelee -podcastin jakso Eero Sivula (The Voice) tästä.

Nainen, jolla on ruskeat hiukset ja mustasankaiset silmälasit hymyilee kameralle.

Kirjoittaja

Mari Mononen

Kehittämisjohtaja
Kehittämistoiminta
Viestintä